Aile Bisikletçiliği

Aile Bisikletçiliği

Aile Bisikletçiliği


Bisikletçilik, ebeveynleri ve çocukları ve tabi çiftleri form tutmaya, doğayla iç içe olmayan ve yol deneyimlerine dayanan bir bağ geliştirmeye olanak sağlayarak yakınlaştırabilir.


Bisikletleri Hazırlamak


12 aylık küçük bir çocuk dahi, bisikletinizin arkasına veya orta borusuna sabitlenmiş bir çocuk koltuğuna bağlanarak oturtulabilir. İkinci seçenek iletişim için idealdir -yol üzerindeki görülecek şeyleri işaret edebilirsiniz ve çocuk ileriye bakabilir. Hangi koltuğu seçtiğinizin önemi olmaksızın, emin olun. Çocuk koltuğuna sığmayacak büyüklükte olan çocuklar için bisiklet römorkları uygundur. Devrilme çubuğu bulunanlardan seçin. Römork için büyük, ancak kendi bisikletini kullanamayacak kadar küçük çocuklar için, bisikletinizin arkasına takılabilen, çocuğun kendi pedallarını çevrilebildiği römork bisikletler de mevcuttur. Çocuk koltuklarını, römorkları ve römork bisikletlerini kendi bisikletinize sabitlerken, imalatçının talimatlarına daima uyun.


Koltuklardaki ve römorklardaki çocuklar, başın arkasına daha çok koruma sağlayan kulaklarını muhafaza eden bir kask giymelidir. Römork bisiklet üzerindeki çocuklar için kulakları açıkta bırakan kasklar alın ki sizi duyup talimatlarınıza uyabilsinler.


Seyahatinizi Planlamak


Çocuklar kendi bisikletlerini kullandıkları zaman genellikle istedikleri kadar uzağa pedal çevirebilirler.

Eğer pedal çevirmeye hevesli ve alışkınlarsa, çocuklar oldukça uzun mesafeleri hiç rahatsızlık belirtisi göstermeden kat edebilirler. Beş yaşındaki Çocukların birçoğu rahatlıkla 15 km (9 mil) veya düz bir yolda daha uzun mesafe bisiklet sürebilir. Yorgunluk belirtilerini görmek için onları daima gözleyin ve bir dönüş yolculuğu yapmak zorunda olduğunuzu da unutmayın. Bunun dışında, çocukların istedikleri kadar pedal çevirmelerine izin verin. Çocuklar çok çabuk üşüttükleri ve sıcak havalarda yetişkinlerden daha hızlı su kaybettikleri için hava değişimlerine dikkat edin. Yolculuğunuz sırasında yanınızda yedek kıyafetler (su geçirmeyenler dahil), yüksek enerji içeren gıdalar ve bolca su olduğundan emin olun.


Uygun Güzergahın Seçilmesi


Çocuklarla bisiklete binilebilecek en iyi yerler bisiklete tahsis edilmiş yollardır. Avrupa’da çoğu nehirlerin ve kanalların kenarlında bisiklet yolları vardır. İngiltere’de birçok eski demir yolu hattı doldurularak mükemmel bisiklet yolları sağlanmıştır. ABD’nin birçok eyaleti aileleri ve çocukları birlikte bisiklete binmeye teşvik etmektedir. Bazı ülkelerin büyük çocuklarla aile gezileri için ideal, trafiği pek yoğun olmayan yol ağları vardır. İngiliz Byways güzergahı, özellikle ilginç tarihi bölgeleri birleştirdiği için, buna mükemmel bir örnektir.


Bisikletinizi Korumak


Tren veya uçak ile yapılan uzun mesafe yolculuklarda bisikletinizi uygun şekilde koruma altına aldığınızdan emin olun. Bisikletinizi yarış noktasında hasar görmüş durumda bulmak istemezsiniz. Büyük bir bavula benzeyen bisiklet kutusu veya dolgulu bisiklet çantası kullanarak bisikletinizi koruma altına alın. Daha ucuz bir alternatif olarak, bisiklet mağazanızdan-bisiklet ambalaj kutusu isteyen.

Eğer kutu kullanırsanız bisikleti parçalara ayırın ve balonlu naylon ile sarın. Ekstra emniyet için tekerlekleri ve diğer parçaları kadroya kayışla bağlayın.


Bisikletlerinizin Taşınması


Aile dostu bisiklet yollarının bulunduğu bir yerde yaşamıyorsanız pedal çevireceğiniz yere bisikletinizi nakletmeyi de düşünmelisiniz. Bunu kolaylaştıran çok sayıda bisiklet taşıma yöntemi var. Bagaj askıları en popüler olanlarıdır ama bisikletinizin arabanızın arka farlarını, sinyal lambalarını ve plakanızı örtüp örtmediğini kontrol edin. Eğer örtüyorsa bisikletinize takmak üzere plaka ve ışık seti almalısınız.


Tavan üstü seçeneği bu tip sorunlar çıkarmaz. Tavan üstü aparatların bisikleti maşasından sağ tarafı üste gelecek şekilde taşıyanı yerine, alt borusundan baş aşağı taşıyanında alın. Maşasından taşıyan, bisikletin ön takımına zarar verebilir. Bisikleti arabanızın üzerinde taşımadan önce, üzerindeki vidalanmamış her şeyi çıkarınız.