Çevreye Destek

Çevreye Destek

Çevreye Destek

Hiç kimse bisiklet kullanmanın bisikletçinin sağlığına yararlı olduğunu inkar edemez, öte yandan bisiklet, diğer yol kullanıcıları için de fark edilir bir değişiklik yaratmaz.


İşe gitmek için araba yerine bisikleti tercih eden her kişi yol üzerinde bir arabalık alanı boşaltmaktadır. Eğer bir şehirde, her gün trafiğe çıkan 100.000 kişinin %10’u otomobil yerine bisiklet kullanırsa, ortalama bir yılda 8 km’lik bir alan boş kalacaktır. Bu durumda trafik açılacak ve herkes gideceği yere zamanında ulaşacaktır. Ancak bu sadece trafik sıkışıklığı sorunu değildir -otomobillerin saldığı bütün tehlikeli maddeler hem çevreye hem de halk sağlığına zarar vermektedir. Daha çok bisiklet kullanmak demek, tehlikeli emisyon miktarının başarı ile azaltılması demektir.


Form Kazanmak


Yıllardır bisiklete binmezseniz de, bisiklet üzerinde tekrar ustalaşmanız pek de uzun sürmeyecektir. Ayrıca çocuklarınızı da beraberinizde götürebilirsiniz. Profesyonel bisikletçiler dünyanın en formda atletleri arasındadır. Spor otoritelerinin çoğu Fransa turunun dünya spor takvimindeki en zorlu yarış olduğu konusunda hemfikirdirler.


Bisiklete binmenin çocuklara vereceği çok şey vardır. Dağ bisikleti, tepe iniş yarışları, ikili slalom, 4X, zamana karşı yarışlar ve BMX bunların hepsi, hızlı ve yakın rekabetten büyük heyecan duyan gençlerin hayal gücünü çalıştırır. Bisikletten başka hangi sporun, hangi hobinin hangi ulaşım şeklinin sunacak bu kadar çok şeyi vardır?


Sağlık İpuçları


  • Bisiklet kullanılırken belinizin örtülü olduğundan emin olun. Eğer kaslar soğursa tutulur ve acı verirler.
  • Sürüş sırasında arada sırada seleden kalkın. Böylelikle farklı kaslar çalışacak ve kaslarınız esneyecektir.
  • Bisiklete binerken terler ya da ıslanırsanız, soğuk algınlığını önlemek için mümkün olduğu kadar çabuk ıslak giysilerinizi kuruları ile değiştirin.
  • Selenizin doğru yükseklikte olduğundan emin olun. Eğer çok yüksekse veya çok alçaksa dizleriniz zorlanır.
  • Trafikte sürekli bisiklet kullanıyorsanız sürücü maskesi takın, saman nezleniz varsa maske sizi rahatlatacaktır.


Sağlığınızı Korumak


Bisiklet ağırlığınızı taşıdığı için eklemlere diğer sporlardan daha az yük bindirir, bisiklet sürmek yaşlılar için ideal bir egzersiz şeklidir.


Çabuk Gidiş Geliş


Eğer bisiklet ile giderseniz şehirde bir yerlere ulaşmak çok çabuk olacaktır. Bu yürümekten daha hızlıdır ve kilitlenmiş trafikte bir arabanın içinde olmaktan çok daha iyidir.


Yük Taşımak


Dünyanın bazı bölgelerinde, bisikletin insanları taşımaktan başka bir rolü vardır; bir köyden ya da kasabadan diğerine zaruri tüketim mallarını taşımak.