Çocuğa Bisiklet Sürmeyi Öğretmek

Çocuğa Bisiklet Sürmeyi Öğretmek

Çocuğa Bisiklet Sürmeyi Öğretmek

Bir çocuktan bir günde bisiklet üzerinde denge sağlamayı ve pedal çevirmeyi öğrenmesini beklemek çok fazladır. Bu sayfalarda resimlerle anlatılan metod ideal olarak çocukların erken yaşlarda pedal çevirmeyi nasıl öğrendiklerine dayanır.


Çocukları Küçük Yaşta Bisiklet Kullanmaya Başlatmak


Çocuğunuza bisiklet sürmeyi öğretmek için en iyi zaman genellikle dört ile beş yaş arasıdır. Yine de, kendi bisikletlerine sahip olmadan önce, onlara pedal çevirmeyi üç tekerlekli bisiklette öğretin.


Piyasada pek çok model bulunmaktadır -pedalların ön tekerleğe bağlı olduğu oyuncak üç tekerlekliler bile yine başlayanlar için uygundur. Çocuğunuz bisiklete geçtiğinde, çocuk bisikletlerinin genellikle tekerlek çapına göre ölçülendirildiğini ve 12, 16, 18, 20 ve 24 inç olduğunu unutmayın.


Eğlenmek İçin Bisiklete Binmek


Bisiklet, çocuklar için mükemmel bir egzersiz şeklidir. Büyümekte olan kemiklerine çok fazla baskı yapmadan kalp ve damar sistemlerini geliştirir. Ancak her zaman ilgilerini çekmek zor olabilir, özellikle televizyon seyretmeyi veya bilgisayar oyunlarını tercih ediyorlarsa.

Çocuğunuzun bisiklet sporunu denmesini önemseyin; bazı disiplinler on yaş altı için de yarışlar düzenlenmektedir. Tüm dünyada, okullar, bisiklete binmenin çocuğun hayal gücünü geleneksel okul sporlarından daha fazla çalıştırdığını keşfediyorlar.


Denge Tekerlekleri Kullanmak


Üç tekerlekli için büyük ancak kendi iki tekerlekli bisikletleri için de küçük olan çocuklar pedal basmayı denge tekerleri yardımı ile öğrenebilirler.

Pedalları çevirmeye başlar başlamaz denge tekerleklerini çıkartın. Eğer bunu yapmazsınız ve çocuk denge tekerleklerine alışırsa, denge sağlamayı öğrenmek

yerine bisikleti sadece bu tekerlere yaslar.


Denge Sağlamayı Öğrenmek


Çocuğunuza bisiklet sürmeyi öğretmeye bir parkta başlayın; burası ideal bir alandır boş düz bir yol seçin. Bisikletin pedallarını yerinden çıkarın. Çocuğunuzun ayaklarının ön kısmının yere değdiğinden emin olun. Bisikletin herhangi bir hareketinden önce çocuğunuza frenlerin nasıl kullanılacağını öğretin.


Çocuğunuza bisikleti ayaklarını kullanarak kaydırmasını söyleyin. Bu şekilde hareket etmeye başladığında bir sonraki adıma geçmeden buna alışması için ona zaman verin. Çocuğunuzun bu hareketi önce düz yolda denemesini sağlayın.


Çocuğunuz güven kazanınca yolun hafif eğimli bir kısmını bulun. Eğim, daha uzun aralıklara, yerden destek almasını sağlayacaktır, böylece daha uzun bir mesafe boyunca kayacaktır. Kaydığı mesafeler uzadıkça çocuğunuz denge sağlamayı öğrenmiş demektir.


Pedalları bisiklete takın. Eğer daha önce çocuğunuz pedal basmanın prensiplerini öğrenmiş ise -üç tekerlekleri veya denge tekerleri bisiklet ile -ilk seferinde çekinerek olsa da, hem pedal çevirmeyi hem de denge sağlamayı birlikte deneyecektir


Çocuk Güvenliği


  • Çocuğunuzun kask taktığından emin olun.
  • Çocuğunuzun bisiklete bineceği zaman diz ve dirsek koruyucuları takmasını sağlayın.
  • Ellerinin korunması için eldiven satın alın, eğer ellerine daha iyi uyuyorsa parmaksız mini eldiven de olabilir.
  • Güvenli bir şekilde bisiklete binmeye başlayıp durabildiğinden hiç yalpalamadığından ve yol kurallarını tam olarak anladığından emin olun.
  • Çocuğunuza yaptığı işe konsantre olmasını hatırlatın çocuğun konsantrasyonu kolayca bozulabilir. Bisiklete binmek eğlenceli olmalıdır, bu nedenle deneme sürüşleri arasında sık sık mola verin.