Neden Bisiklet?

Neden Bisiklet?

Neden Bisiklet?


Bisiklete binmek sağlığınız ve çevre için yararlı olmanın yanı sıra büyük bir eğlence kaynağıdır. Bisiklet yaşamdan keyif almanızı sağlar. Bunlara ek olarak, bisiklet hem ekonomik hem de zaman tasarrufu sağlayan bir ulaşım aracıdır.


Zaman ve para tasarrufu


Yakın geçmişte yapılan araştırmalar şehir içi ve banliyöde yapılan otomobil, tren, otobüs taksi ve bisiklet yolculuklarının sürelerini karşılaştırdı. Her seferinde en hızlısı bisiklet oldu. Yolculuk mesafesinin çoğunlukla 3,5 km’den az olduğu şehirlerde, bisiklet zaman kazandırıyor. Para tasarrufu da sağlıyor. Bir bisiklet, birkaç temel alet ve giysi, elbette bir maliyeti vardır ama bunlara yapılan harcama tek sefere mahsustur. Bisiklet için benzin gerekmez ve asla park ve park ücreti derdi yoktur. Bu masrafları topladığımızda bisikletin kendini ne kadar çabuk amorti ettiğini görebiliriz. Şehirlerde yaşayan pek çok kişi çoğunlukla arabalarını atıl bir şekilde kenarda bırakıp toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih eder. Bunlardan bazıları için arabalarını satmak ve bisiklet almak iyi bir seçenek olabilir.


Sınırsızca Gezmek


Arabayla ulaşmanın mümkün olmadığı yerlere sıklıkla bisiklet ile gideriz -örneğin, dar bir dağ patikası. Böyle bir ortamda yapılan gezi muhteşem manzaralar görmemizi sağlar ve bize gerçek bir macera verir.


Daha formda olmak


Bir bisiklet hem ideal bir ulaşım aracı hem de dışarıda egzersiz yapmanın mükemmel bir yoludur.